Vem är det som ligger bakom Ecosphere?

IMG_2893

Varför startades Ecosphere, vem ligger bakom allt och varför får man svar på mail på så konstiga tidpunkter?

Jag tänkte att vi skulle räta ut lite frågetecken kring allt detta nu, eftersom jag vet att jag ibland är lite schizofren (eller kanske bara känner mig ensam) och ibland pratar om ”vi på Ecosphere”. Och med ”vi” i det här fallet menar jag faktiskt enbart mig själv.

Och jag (”vi”) heter Pernilla. I skrivande stund är jag 27 år, bor i Stockholm – och det är härifrån, hemma i lägenheten, som jag driver Ecosphere. Mitt miljöengagemang började för många år sedan, när jag precis hade pluggat klart till Kriminolog och skulle börja läsa psykologi till hösten. En morgon några veckor innan kursstart vaknade jag upp och insåg att jag inte alls skulle läsa psykologi – för nån var ju tvungen att rädda världen! Så jag gjorde en helvändning, sökte till en miljövetarutbildning, läste den, och skaffade mig sedan en Master i hållbar stadsplanering.

När jag började läsa till miljövetare började jag även blogga om det här med att vilja – och ständigt försöka – leva mer hållbart. Den bloggen har blivit ganska stor med åren: Ekoenkelt.se. Under alla mina år med Ekoenkelt har så många läsare hört av sig och frågat var de kan hitta hållbart producerade kläder. Och nästan lika många gånger var jag tvungen att göra dem besvikna: för rackarns vad svårt det har varit – och fortfarande är – att kunna konsumera kläder hållbart. Då slog det mig att om ingen annan gör det, så får jag väl göra det själv. Så lite hux flux sådär så föddes Ecosphere. Min förhoppning med butiken (nu har den ju faktiskt varit öppen ända sen i slutet av augusti 2014) är att kunna vara ett alternativt för alla som vill göra ett bättre val, även om jag vet att jag idag fortfarande är långt ifrån att erbjuda något som passar de flesta – men jag jobbar på det! Min långsiktiga förhoppning är att Ecosphere kommer få leva kvar och vara ett alternativ för alla er som vill ha schyssta material och schyssta produktionsförhållanden från små men drivna designers och producenter som verkligen vill göra rätt från sig. Och om några år hoppas jag slippa skriva att ett plagg är vettigt producerat/ekologiskt/etc – för vid det laget måste det väl ändå vara standard precis överallt? Om inte så tänker jag fortsätta jobba för att det ska bli så.

Ecosphere är fortfarande bara ett hobbyprojekt, och det är därför man kan få svar på mail vid konstiga tidpunkter, eftersom jag är och jobbar med annat större delen av tiden. Allt som oftast kan man se mig släpa på ordrar att posta på väg till jobbet, på väg hem till en vän, på väg ut på promenad – ja, Ecosphere tar liksom upp otroligt mycket tid och får följa med på allt möjligt. Men ÅH vad jag älskar att driva den här butiken. Inte bara därför att jag älskar både kläder och miljöfrågor, utan för att butiken har gett mig otroligt många härliga möten med både kunder, leverantörer och nya vänner, och varendaste email, Facebooklike eller instagramkommentar med fina ord gör mig verkligen så glad! Att så många människor var så peppade på hållbart mode har verkligen gett mig pånyttfött hopp om framtiden!

Så allt fint beröm ni ger tar jag helhjärtat åt mig alldeles själv. Men det är också mig man får klaga på när jag packat ordrar fel (vilket lyckligtvis bara hänt en gång) eller är lite väl långsam med att svara på mail. Och det är mig ni får höra av er till när ni vill föreslå fler storlekar, färger, varumärken eller vad som helst annat som ni har att säga till om. Jag lovar att försöka göra Ecosphere till den bästa butiken för hållbart mode någonsin, jag ska göra mitt absolut bästa för att försöka överleva i ett rätt tufft företagsklimat och jag lovar dyrt och heligt att alltid ha social och ekologisk hållbarhet som fokus!

Tack till alla er som följer, delar, handlar, tipsar vänner etc etc – det är ju ni som gör det här så himla kul!

Annonser

4 reaktioner på ”Vem är det som ligger bakom Ecosphere?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s