Slow Fashion- uppropet

Idag är det Fashion Revolution Day, och i samband med detta lanserar smyckesmärket JohannaN Slow Fashion- uppropet: ett upprop för att väcka eftertanke, skapa en förändrad konsumtion och en mer hållbar modeindustri.

”Slow Fashion innebär att sakta ner, ta hand om kläderna du bär och uppskatta bra kvalitet. Att välja kläder och accessoarer som är hållbart producerade eller second hand är även det Slow Fashion. En tidlös design och god kvalitet gör att plaggen kan bäras i många år och därför är Slow Fashion en motkraft för den snabba konsumtion som ofta är standard inom modebranschen idag.”

infografik_800_webb

På hemsidan hittar man den grymma infografiken som du kan se ovan, och det finns dessutom en kortare film – gjort för att peppa människor till att göra bättre val! Genom att skriva på för Slow Fashion-uppropet (som du kan göra på hemsidan) tar du ansvar för din egen konsumtion och blir själv en del av de förändringar som behövs i industrin. Slow Fashion-uppropet uppmanar dig till eftertanke och att aktivt göra mer hållbara val.

Slow Fashion ligger ju mig varmt om hjärtat (det var ju inte för intet som jag startade Ecosphere), och all uppmärksamhet som slow fashion kan få – en ökad medvetenhet kring ett annat sätt att konsumera – är oerhört viktigt i kampen mot det osunda, både för människor och miljö, som omger och till stor del är hela grundstommen i fast fashion.

Köp mindre, välj med omsorg, ta hand om det du har – och var dig själv när du klär dig! <3 

Annonser

En reaktion på ”Slow Fashion- uppropet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s