Monkee Genes – slow fashion + etisk produktion

Monkee Select-2009B&W

I förra veckan landade fantastiska Monkee Genes i butiken!

4 olika modeller, som trots att de visas på tjejrumpor i butiken, är unisex och är lika snygga på killar som gillar Skinny jeansmodeller. Bambujeansen kostar 800kr och bomullsjeansen 600kr. Det är helt enkelt inte alls dyrt att klä sig i etiskt producerade jeans!

Två av modellerna (Bamboo Denim) är tillverkade av ett unikt bambutyg som är mjukare än bomullsbaserade tyger, och tack vare naturfiberns styrka återhämtar sig jeansen bättre – de blir helt enkelt inte uttöjda på samma sätt utan behåller istället sin originalform längre. Materialet förlorar heller inte färg lika lätt när man tvättar det. Bambujeansen kommer helt enkelt bli de jeans som har längst livslängd – perfekt, då kan man ju älska dem extra länge! Det unika bambutyget kommer från eukalyptus, som är extremt snabbväxande och kräver väldigt lite vatten i tillverkningen. Ett naturligt klimatsmart fiber!

 MG1BW-BAMBOO-WASHED-BACK-GIRLMG1BD-BAMBOO-DARK-SIDE-GIRL

Bamboo Denim Washed Jeans & Bamboo Denim Dark Jeans

De andra två modellerna (Peanut Denim) är tillverkade av 98% bomull och 2% elastan. Monkee Genes arbetar med slow fashion och hög kvalitet, och ser till att alla i hela produktions- och distributionsledet får en anständig lön. ‘No blood, no sweat, no tears’ är deras motto, och de arbetar för att motverka både sweatshops och barnarbete. Just denna modell är inte av ekobomull, ett aktivt val att Monkee Genes för att kunna erbjuda ett par jeans till lägre pris utan att tumma på de etiska riktlinjerna. Jeansen är sedan producerade i samma fabrik som annars där höga miljö- och etikriktlinjer alltid följs.

MG1HD DARK DENIM FRONT NO TURN UPS GIRL

Peanut Denim Dark Jeans

MG1HS STONEWASH DENIM SIDE NO TURN UPS GIRL

 Peanut Denim Stonewash Jeans

Monkee Genes är certifierade med Soil Association och GOTS, och PETA har certifierat dem ‘Vegan approved’ då etiketten baktill på jeansen inte är av läder utan av återvunnen kartong.

I egenskap av att vara ett väldigt litet jeansföretag som verkligen vill göra rätt för sig, så kan Monkee Genes inte producera i överflöd – och de vill dom inte heller. Därför är alla jeansen 33” i längd. För er som är korta som jag själv är, innebär det att man får vika eller rulla upp jeansen en bit, alternativ lägga upp dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s